آشنایی با کوکو های معروف و پرخاصیت با فارسی بیوتی

منبع : دسته بندی : تغذیه و رژیم غذایی کد خبر : 79 1 سال قبل 707

کوکو

یکی از غذاهای معروف و آسان آشپزی ایرانی کوکو است. این غذای قدیمی که حتی از آن در متون قدیمی هم یاد شده و درباره ی آن مطالبی موجود است از مواد ساده ایی تشکیل می شود. ماده ی اصلی آن تخم مرغ است که در واقع همانند ملات تمامی مواد را بهم می چسباند. مواد دیگری که در پخت کوکو استفاده می کنید وابسته به سلیقه ی شماست. شما می توانید از سبزی، پیاز، سیر، سیب زمینی، قارچ، گوشت (سفید یا قرمز)، فلفل دلمه ای و ادویه در پخت کوکو استفاده کنید. هنگامی که شما برای نهار یا شام عجله دارید و دلتان یک غذای خوشمزه هم می خواهد کوکو با طعم های مختلف به کمک شما می آید.

کوکو سبزی

کوکو سبزی از مشهورترین و قدیمی ترین انواع کوکو در ایران می باشد که خاستگاه اصلی آن مناطق ترک نشین می باشد. این کوکوی خوش طعم و عطر از تخم مرغ و سبزیجات مختلف مانند شوید، تره، شنبلیله، اسفناج، برگ سیر، برگ چغندر، برگ کاهو، گاهی گشنیز، پیاز، ادویه ها و نمک تهیه می شود. شما بر اساس ذائقه و سلیقه ی خودتان می توانید به کوکو سبزی گردوی خرد شده، زرشک یا باقلا اضافه کنید. اضافه کردن این موارد ضروری نیست اما طعم کوکو سبزی شما را خاص تر می کند. برای تهیه کردن سبزی کوکو شما می توانید از قبل تمامی سبزی ها را خرد کرده و تفت دهید و بعد با تخم مرغ و ادویه ها ترکیب کنید. همچنین برخی سبزی را از قبل سرخ نمی کنند و به صورت خام از سبزی ها در کوکو استفاده می کنند. طرز تهیه ی کوکو سبزی گاهی با توجه به مناطق تغییر پیدا می کند و در واقع ترکیب سبزیجات کمی تغییر پیدا می کند. به طور مثال در مازندران با سبزیجاتی مانند پونه، جعفری، گشنیز و نعنا کوکو سبزی تهیه می شود. در صورتی که رژیم لاغری دارید می توانید بدون استفاده از روغن این کوکو را در فر آماده کنید.

کوکو سیب زمینی

در حالی که کوکو سبزی قدمتی هزار ساله دارد، کوکو سیب زمینی حدود 150 تا 200 سال پیش وارد سفره ی ایرانیان شده است. در حقیقت کوکو سیب زمینی پس از ورود سیب زمینی به ایران تهیه شد و حتی در یکی از کتاب های مربوط به دوره قاجار در مورد آن نوشته شده است. این کوکو ی خوش طعم از ترکیب سیب زمینی، تخم مرغ، پیاز سرخ کرده یا خام، نمک و ادویه های مختلف آماده می شود. در مناطق شمالی این کوکو با مواد متنوعی مانند سبزی های معطر همچون نعنا و پونه یا پودر انار آسیاب شده درست می شود که طعم آن را بهتر می کند. البته اضافه کردن این مواد به سلیقه ی شما بستگی دارد. شما می توانید سیب زمینی را بپزید یا به صورت خام رنده کنید و بعد در کوکو استفاده کنید.

کوکو کدو سبز

کدو سبز خواص بسیار زیادی دارد و برای افراد گیاه خوار یا کسانی که قصد لاغری دارند بسیار مناسب است. کدو سبز غنی از ویتامین A است و به همین جهت برای رشد بدن و تقویت سیستم ایمنی مفید است. این کدو برای بینایی نیز بسیار سودمند است. این غذا در تبریز بسیار مورد استفاده قرار می گیرد و به نوعی در این ناحیه مشهور است. کوکوی کدو سبز با ترکیب کدو سبز، تخم مرغ، آرد، شیر، زعفران، نمک و ادویه تهیه می شود. این کدو کالری کمی دارد و در صورتی که شما این کوکو را برای لاغری به رژیم غذاییتان اضافه کرده اید برای سرخ کردن آن می توانید از روغن زیتون استفاده کنید.

کوکو گردو

کوکوی گردو در شمال کشور مخصوصا در گیلان و مازندران بسیار رایج است ولی در دیگر مناطق ایران شاید کمتر نامش شنیده شده باشد و مورد استفاده افراد کمتری قرار بگیرد. کوکوی گردو با ترکیب گردوی آسیاب شده، پیاز رنده شده، سبزیجاتی مانند گشنیز، نعنا، شوید، جعفری، چوچاق، مقداری برگ سیر، نمک و ادویه آماده می شود. این کوکو معمولا در کنار فسنجان میل می شود.

 

کوکو مرغ

کوکوی مرغ به روش های مختلف و متنوعی تهیه می شود. کوکوی مرغ از ترکیب سینه ی مرغ(پخته شده و ریش ریش شده یا خام)، تخم مرغ، پیاز، زعفران، آبلیمو، نمک و ادویه تهیه می شود. شما می توانید برای تنوع و طعم بهتر در این کوکو از سیب زمینی یا حتی سبزی های معطر استفاده کنید. استفاده از زعفران اجباری نیست اما طعم و رنگ کوکو را بهتر می کند.

می توانید این کوکو را با لوبیا سفید هم تهیه کنید تا غذای کامل تری از نظر ارزش غذایی داشته باشید. برای درست کردن آن کافی است به مواد کوکوی مرغ، لوبیای سفید پخته شده اضافه کنید و آن را در روغن به خوبی سرخ کنید. این کوکو به شیوه ی دیگری نیز تهیه می شود و شما نیاز به فر برای پخت آن دارید. مواد لازم برای پخت این کوکوی مرغ خاص سیب زمینی، مرغ پخته، قارچ، فلفل دلمه ای، شیر، تخم مرغ، کره، روغن زیتون، نمک، ادویه و پنیر پیتزا یا موتزارلا است.

کوکو اشپل ماهی

کوکوی اشپل ماهی مخصوص اعیام عید و روزهای سال نو است. این کوکو در شمال کشور به ویژه در گیلان درست می شود و طرفداران زیادی دارد. این کوکو با سیب زمینی، اشپل ماهی، سبزی تازه (جعفری، شوید، نعنا، تره)، پیاز، تخم مرغ، سیر، نمک و ادویه تهیه می شود.

کوکو عدس

عدس سرشار از خواص است و بسیار برای سلامت شما مفید می باشد. عدس حاوی مقدار زیادی آهن است و همچنین منبع ویتامین های گروه B است، به همین دلیل بر سلامت کلی دستگاه های بدن و درمان بیماری ها موثر است. در ادامه طرز تهیه کتلت یا کوکوی عدس به شما آموزش داده می شود. مواد لازم برای تهیه ی این کوکوی پرخاصیت عدس، آردگندم، تخم مرغ، ماست، نمک و ادویه است. عدس را بپزید، چرخ کنید و دیگر مواد را با عدس مخلوط کنید. بهتر است ادویه ها را در انتهای کار و هنگام سرخ کردن به مواد کوکو اضافه کنید تا کیفیت آن بالا برود. در صورتی که زمان کافی دارید یک ساعت صبر کنید و به مواد کوکو استراحت بدهید.

کوکو اسفناج

کوکوی اسفناج بسیار راحت آماده می شود. مواد لازم برای درست کردن این کوکو اسفناج سیب زمینی، پیاز، نمک، فلفل و زردچوبه است. این مواد باهم ترکیب و به خوبی چرخ کنید. بعد از اینکه ماده ای یکدست تهیه شد می توانید آن را سرخ کنید. کوکوی اسفناج شما آماده است. نوش جان.

برای یادگیری و داشتن طرز تهیه کوکو های مختلف به همراه نکات مهم آن ها می توانید به سایت فارسی بیوتی مراجعه کنید. سایت فارسی بیوتی علاوه بر آموزش آشپزی نظیر انواع غذاها، دسر ها، کیک ها و سس ها در مورد مسائل زیبایی، سلامت و روانشناسی هم همراه شماست.

منبع: farsibeauty.com

مشاهده این خبر در سایت مرجع